Бедствено положение е обявено на територията на Община Перник във връзка

...
Бедствено положение е обявено на територията на Община Перник във връзка
Коментари Харесай

Бедствено положение на територията на община Перник заради водната криза

Бедствено състояние е оповестено на територията на Община Перник във връзка с водната рецесия от регионалния шеф на Перник инж. Емил Костадинов.
Решението е взето на съвещание на Областния щаб за осъществяване на Областния проект за отбрана при бедствия и за взаимоотношение с националния и с общинските щабове за период от 7 дни, считано от през днешния ден. Това оповестиха от Областната администрация.
Действията се подхващат след публично искане, постъпило в Областната администрация от кмета на Перник Станислав Владимиров на съображение член 65, ал.2, т.7 от Закона за отбрана при бедствия за осъществяване на действия.
Областният шеф напомни, че изходът от водната рецесия е построяването на тръбопровод от Мало Бучино до Перник. Трасето с дължина 13,5 км. ще минава единствено през общински и държавни терени. По този метод ще се насочи вода от водосбора на „ Белмекен “ през водопреносната мрежа на София към Перник.
„ Необходимите средства ще бъдат обезпечени от Правителството.Министър-председателят Бойко Борисов е персонално зает, активизира всички министри и специалисти,за да се оправим с казуса и да върнем естествения метод на живот на перничани.
Всичко това се случва в непрекъснат разговор и съгласуваност с управлението на Община Перник. Доказваме,че интереса на жителите е надпартиен.Не пестим труд, сила и запаси,за да излезем от бедственото състояние. Работим при цялостна бистрота и в непрекъснато търсене на нови,алтернативни способи за възстановяване на обстановката “, съобщи инж. Костадинов.
Всички членове на Областния щаб показаха готовността за взаимоотношение и подпомагане при реализирането и обезпечаването на нужните действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР